luni, 27 octombrie 2014

un calcul simplu

unitatea dreptei e o himera comparabila, as zice, doar cu reformarea PSD.

un calcul simplu, bazat pe datele sondajului IRES, arata cat de stupizi sunt liderii dreptei si toti reprezentantii acesteia care nutresc egoiste orgolii prezidentiale. mai ca te-ar duce gandul ca-s toti pe-o mana lui Ponta. speculatie pe care eu nici nu as respinge-o, cel putin in cazul lui Tariceanu si Melescanu.

haideti sa vedem! deci, Ponta este creditat de sondajul sus-amintit cu 43% din intentiile de vot ale electoratului. Iohannis, de unul singur, strange 30% din voturi. daca punem, langa astea, doar procentele pe care le aduna: Udrea, Tariceanu si Macovei, ajungem la un impresionant 49%!

pe Melescanu nici nu l-am pus la socoteala fiindca, din punct de vedere ideologic, candidatul independent imi pare total lipsit de culoare. fara cele trei procente ale sale, dar cu un semnal clar de unitate a dreptei, indraznesc sa spun ca Iohannis ar putea sa castige prezidentialele chiar din primul tur. ar putea...

intr-o tara civilizata din punct de vedere politic, intre orgolii si ideologie, optiunea ar fi cat se poate de clara. dar, la noi... la noi nu se poate! ambitii meschine frang dreapta, punand puterea in mana lui Victor Ponta. el nu castiga alegerile. dreapta este cea care tine sa le piarda in favoarea lui.

asa stand lucrurile, se pune intrebarea cat de credibile sunt ingrijorarile cu care ne ameninta candidatii dreptei, pentru ipoteza in care Ponta ar castiga alegerile prezidentiale? parca nu-ti prea vine sa-i crezi.

cine stie, poate mintea romanului cea de pe urma se va trezi inaintea turului doi.

desi eu n-as paria pe asta. atunci se schimba socotelile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu