miercuri, 15 octombrie 2014

show must go on!

mic indrumar pentru privatizarea culturii locale.

pasul I: se inchide Casa de Cultura a Municipiului Oradea.

pasul II: activitatile culturale se dau pe mana unui comitet, condus de "specialisti", genul acela de domni cu manecute, pentru care orice, muzica, pictura, dragostea chiar se reduc la 1+1 si trebuie musai sa iasa cu plus.

pasul III: la final de festival, se trage linie si, chiar daca lucrurile au fost putin peste asteptari, concluzia e ca evenimentul nu merita decat calificativul "acceptabil". deci trebuie sa facem ceva!

paranteza: primarul Oradiei, Suuuper-Bolo, cel care le stie pe toate, traieste o revelatie, il loveste smerenia si conchide: "Nu suntem specialisti in toate". hai nu, pe bune? tocmai Ilie Bolojan sa spuna una ca asta?! el?! dincolo de nuante, va rog sa observati ca, atunci cand este vorba de limite omenesti, foloseste pluralul, ei - luati ca un tot - nu sunt "specialisti in toate". poate daca ar conduce de unul singur, daca administratia ar fi populata de oameni facuti intocmai dupa chipul si asemanarea lui, altfel ar sta lucrurile.

dar, pana atunci, se impune luarea unor masuri in domeniul cultural. asadar...

pasul IV: se pregateste "externalizarea serviciilor culturare".

in loc de epilog: fiti cu ochii pe cultura! prin mediile de profil umbla vorba ca existe o adevarata clientela ce jinduieste la bruma de bani pe care administratia Oradiei e gata sa-i puna la mezat, contra prestarilor de servicii din domeniu.

culmea e ca pe Bunoiu, ultimul director al CCO, l-au mazilit, reprosandu-i tocmai o prea buna relatie cu un anumit "prestator de servicii culturare", prieten de-al sau. acum vor da evenimentele culturale pe mana unei companii, poate a unui amic de-al nu stiu cui. se inchide cercul!

asta da afacere, Bolojan a descoperit (sau a inventat?!) cultura capitalismului de cumetrie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu