joi, 2 octombrie 2014

poveste despre coruptie in doi timpi si trei miscari

a fost odata, ca si cum n-ar fi fost niciodata, un primar prea plin de trufie si cu ceva datorii.

si cu unele si cu celelalte se alesese din campania electorala. mai ales orgoliul il manca precum o boala rusinoasa.

nu putea nicicum sa inghita ca figura lui nu era sigura stapana asupra spatiului public. acum niste ani si-a tocmit panouri cat casa, cat blocul si cat magazinul universal. tot nu i-a ajuns. il deranjeau pana si pitifelnicii care pusesera si ei cateva afise.

in plus, sustinatorii, cei care, in campanie, dadusera "totul pentru partid, totul pentru victorie" isi cereau si ei decontul, partea leului din afisajul outdoore.

asa ca Alesul s-a gandit sa rezolve problema, in stilu-i caracteristic, in doi timpi si trei miscari!

mai intai a declarat public ca panourile publicitare din oras sunt urate, strica aspectul "istoric" al urbei si, clar!, nu mai au ce cauta in orasul sau. apoi a facut si o lege care sa puna lucrurile in ordine, dupa capul, pohta si interesele Mariei Sale.

n-a trecut mult timp si alte panouri publicitare au inceput sa rasara prin alte locuri. astea, desi foarte asemanatoare cu celelalte, nu mai erau nici urate si, ce miracol!, cadrau perfect cu aspectul istoric al orasului.

daca a reusit sa-i scoata de pe piata pe baietii rai, Jupanu' a facut -fireste- partie pentru "baietii destepti".

comportamentul abuziv, pus in raport cu atributiile si puterile primarului, e cat se poate de evident. prostii stau pe margine si nu pricep ce se intampla. ori poate nu le pasa...

* orice asemanare cu Oradea Mare, cu primarul ei sau cu alte personaje in viata e pur si simplu intamplatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu